Hallo Abel,

Mijn complimenten voor deze rapportage. Ik hoop van harte dat het je lukt een TV-zender geinteresseert te krijgen om dit uit te zenden. Dit probleem gaat niet enkel de anti-kraak “gebruikers” aan maar iedereen in Nederland. Deze info moet zichtbaar worden voor de Gemeentes, Vastgoedhandelaren & potentieele huurders.

Mijn dochter heeft ook anti-kraak gewoond via Ad-Hoc. Ook zij heeft problemen met hen ondervonden. Na meerdere verzoeken om de verwarming in te schakelen werd dat eindelijk eind december gedaan. Ook zij had geen enkele privacy. Uiteindelijk werd bij haar ook de huur opgezegd met de smoes van de eigenaar van het pand had het contract opgezegd met Ad-Hoc. Zij ging eruit 24 uur later zat een andere anti-kraak slachtoffer in haar kamer.Ik zelf heb toendertijd contact gehad met Ad-Hoc om te kijken of er vervangende ruimte voor haar was. Reactie Ad-Hoc wij hebben nu niks maar als u iets vindt laat het ons maar weten. Ik heb zelf verschillende adressen bij hen aangevoerd. Niks gehoord, later bleek één van de mij opgegeven adressen in beheer te zijn genomen door Ad-Hoc. Deze woning hebben zij nooit aan mijn dochter aangeboden. Dus ook ik het werk voor Ad-Hoc verricht.

Het is een pure schande dat Ad-Hoc, Camelot en hoogst waarschijnlijk nog enkele bedrijven zo’n misbruik van de woningnood kunnen maken. Niemand gaat voor zijn lol anti-kraak wonen. Ook de belachelijke regel van toestemming te vragen om op vakantie te kunnen gaan. De kraak-wet in Nederland is nl dat wanneer een pand/woonruimte langer dan 1 jaar leegstaat dat kraken is ‘toegestaan”en dan nog onder bepaalde voorwaarden. Binnen dat jaar is het huisvredebreuk/inbraak.

De redenatie van Ad-Hoc/Camelot zou er dus op neer komen dat wanneer mensen die een huis huren ook bij de verhuurder toestemming moeten vragen omdat zij plannen hebben langer dan 3 dagen afwezig te zijn. Dat zou kunnen betekenen dat men tijdens je vakantie je huis zou kunnen kraken. Mijn dochter mocht zelfs niet meer dan 4 mensen tegelijk op bezoek hebben.Wij konden dus niet haar verjaardag in haar woonruimte vinden, uit angst dat er controle kon komen.

Deze praktijken zijn intimidatie praktijken en is enkel mogelijk omdat de woningnood zo groot is. Niemand durft uit angst wat te zeggen. Het is dan ook schandalig dat deze toestanden al zoveel jaar kan duren en dat de politiek hier niets aandoet. Nogmaals ik hoop echt dat het je lukt dit op de nationale TV te krijgen zodat dan misschien kamervragen gesteld gaat worden. Veel succes Tanneke Marchildon